KÖP BÄST STÄVA OCH SKOPA- för din bastu

Här hittar du information om olika stävor och skopor tillbehör samt direktlänkar till köpsidorna – allt för att förenkla och trygga ditt bastu stäva köp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax, Gardenstore, Beijer och SkånskaByggvaror

Har du en bastu som du vill snygga till och göra extra hemtrevlig? Köp då en snygg stäva till bastun. En matchande stäva och skopa med en snygg design hör hemma i bastun och kan ge den ett rejält lyft. 

Låt dig inte nöjas med en tråkig plast hink eller liknande som du har liggande hemma. Nej i bastun ska du lyxa till det och få en spa upplevelse vid varje bastubad. Därför har vi gjort en köpguide för dig där du kan hitta länkar till skopor och stävor som passar dig och din bastu. 

Skopor och stävor

Skopor och stävor till bastu finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Då är det kanske inte så lätt att veta vilken stäva som är bäst. Mycket handlar om tycke och smak och vilken stil som passar dig bäst. 

Därför har vi på Bastuboden samlat ihop några olika modeller av skopa och stävor i denna köpguide och hoppas att den kan hjälpa dig en bit på vägen.

Stäva, skopa och temp mätare Harvia, rostfritt

Skopa och stäva Harvia rostfritt stål

Ett snyggt set med stäva, skopa och temperatur mätare från Harvia. Allt är tillverkat i modernt rostfritt stål som tål värme och fukt, vilket ger produkterna ett lång liv. Handtagen för skopa och stävan är av trä som känns behagligt att greppa i en varm bastu. Temperaturmätaren har även fuktmätare med tydliga indikatorer. 

Stävan, skopa och temp mätaren passar till de flesta bastuinredningar och är som pricken över i:et för din bastun. 

Höjd: 37,5 cm

Bredd: 29 cm

 

Rostfri bastustäva och skopa

Inklusive temperatur- och fukt mätare

Bastustävor i modern stil

Skopor och stäva till bastu finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Har du en snygg och modern bastu ska du inreda den rätt. Här har vi några av våra favoriter av de skopor och stävor i snyggt modernt stuk. 

Bastustäva och skopa Pisla, bastustäva grå

Skopa och stäva Pisla 96306 bastustäva grå

Snygg  skopa och stäva från Pisla i modern design.  Både skopan och bastustävan har handtag av björkträ medan skopan och stävan är gjorda av aluminium och lackerad i grått.  Stävans mått är  Ø 220 mm x  250 mm och rymmer 6 liter vatten. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 220 x 250 x 400 mm

 

Grå bastustäva och skopa

Stävan rymmer 6 liter

Bastustäva och skopa Pisla, bastustäva svart

Skopa och stäva Pisla 96308 bastustäva svart

Set innehållande snygg  skopa och stäva från Pisla i modern svart design.  Både skopan och bastustävan har handtag av björk medan skopan och stävan är gjorda av aluminium och lackerad i svart.  Stävans mått är  Ø 220 mm x  250 mm och rymmer 6 liter vatten. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 220 x 250 x 400 mm

 

Svart bastustäva och skopa

Stävan rymmer 6 liter

Bastustäva och skopa Pisla, bastustäva vit

Skopa och stäva Pisla 96307 bastustäva vit

Set innehållande snygg  skopa och stäva från Pisla i modern vit design.  Både skopan och bastustävan har handtag av björk medan skopan och stävan är gjorda av aluminium och lackerad i vitt  Stävans mått är  Ø 220 mm x  250 mm och rymmer 6 liter vatten. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 220 x 250 x 400 mm

 

Vit bastustäva och skopa

Stävan rymmer 6 liter

Extra tillbehör- detaljer för en äkta spaupplevelse

Inred din bastun med en snygg hink till bastun istället för stäva. Här har vi samlat några bra hinkar som finns på marknaden.

Bastustäva och skopa rostfritt och svart, Pisla

Skopa och stäva Pisla 96301 bastustäva svart

Skopa och stäva från Pisla i stilig design.  Bastustävan är tillverkad av rostfritt stål för att hålla i många år. Utsidan har lackerats med svart färg och insidan är mattborstad för stiligare design.  Stävans handtag är gjort av svartbehandlad bok  och rymmer 5 liter. 

Även bastu skopan är tillverkad av rostfritt stål och har handtag av svartbehandlad bok. Volymen är 3 dl och längden 44 cm. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 245x 235 x 370 mm 

 

Bastustäva och skopa i svart och rostfritt

Stävan rymmer 5 liter

Bastustäva och skopa i rostfritt och vitt, Pisla

Skopa och stäva Pisla 96302 bastustäva vit

Set av skopa och stäva från Pisla i stilig design.  Bastustävan är tillverkad av rostfritt stål för att hålla i många år. Utsidan har lackerats med vit färg och insidan är mattborstad för stiligare design.  Stävans handtag är gjort av vitbehandlad bok  och rymmer 5 liter. 

Även bastu skopan är tillverkad av polerat rostfritt stål och har handtag av vitbehandlad bok. Volymen är 3 dl och längden 44 cm. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 245x 235 x 370 mm 

 

Bastuskopa och stäva i vitt och rostfritt

Stävan rymmer 5 liter

Bastustäva och skopa i rostfritt och rött, Pisla

Skopa och stäva Pisla 96303 bastustäva röd

Skopa och stäva från Pisla i stilig design.  Bastustävan är tillverkad av rostfritt stål för att hålla i många år. Utsidan har lackerats med röd metallic och insidan är mattborstad för stiligare design.  Stävans handtag är gjort av röd behandlad bok  och rymmer 5 liter. 

Även bastu skopan är tillverkad av rostfritt stål och har handtag av rödbehandlad bok. Volymen är 3 dl och längden 44 cm. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 250x 230 x 370 mm 

 

Bastustäva och skopa i rött och rostfritt

Stävan rymmer 5 liter

Bastustäva och skopa i bok och mattborstad, Pisla

Skopa och stäva Pisla 96300 bastustäva bok och mattborstad

Skopa och stäva från Pisla i stilig design.  Bastustävan är tillverkad av rostfritt stål för att hålla i många år. Ytan har dekorerats med en mattslipad yta för stiligare design.  Stävans handtag är gjort av oljebehandlad bok trä och rymmer 5 liter. 

Även bastu skopan är tillverkad av rostfritt stål men är istället blankpolerad och har handtag av bok. Volymen är 3 dl och längden 44 cm. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 240x 230 x 370 mm 

 

Bastu stäva och skopa i rostfritt

Stävan rymmer 5 liter

Komplement -för en finare bastu

Inred din bastu med en snygg termometer för att ha bra koll på värmen i bastun. Här har vi samlat några varianter som finns på marknaden.

Bastustävor och skopor i trä

Skopor och stäva till bastu finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Då är det kanske inte så lätt att veta vilken stäva som är bäst. Mycket handlar om tycke och smak och vilken stil som passar dig bäst, kanske föredrar du de klassiska stävor i trä. 

Därför har vi samlat ihop några olika modeller av skopa och stäva av trä i denna köpguide och hoppas att den kan vara till hjälp. 

Bastustäva och skopa i trä Pisla

Skopa och stäva Pisla 96305 bastustäva i trä

Traditionell stäva med skopa från Pisla med en originell design.  Både skopa och stäva är tillverkade i mörkt trämaterial. Stävan har en inre behållare i plast som rymmer 4 liter vatten. Bastuskopan rymmer 1 dl och vars längd är 40 cm lång. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 250 x 250 x 250 cm 

 

Bastustäva och skopa i
mörkt trä

Stäva rymmer 4 liter

Bastu skopa 1 dl

Bastustäva och skopa i trä från Pisla

Skopa och stäva Pisla 96304 bastustäva i trä

Klassisk stäva med skopa från Pisla med en originell design.  Både skopa och stäva är tillverkade i ljust trämaterial. Stävan har en inre behållare i plast som rymmer 4 liter vatten. Bastuskopan rymmer 1 dl och vars längd är 40 cm lång. 

Skopans längd är 44 cm och rymmer 3 dl. 

Mått: 250 x 250 x 250 cm 

 

Bastustäva och skopa i
ljust trä

Stäva rymmer 4 liter

Bastu skopa 1 dl

Komplement -för en ljuvare bastu

Förgyll bastubadet med ljuv doft. Här har vi samlat några dofter för bastu som finns på marknaden.

Stäva och skopa- köp rätt sort för dig

En bastu stäva är det självklara tillbehöret för din bastu. Stävan är som pricken över i:et i din bastu. Den är snygg men fyller även en viktig funktion. Med denna kan du när som helst under ditt bastubad skopa upp vatten och hälla det på de varma stenarna på aggregatet. Vattnet fräser till i värmen och sprider sig likt en en dimma i bastun. På detta sätt kan du enkelt höja luftfuktigheten vilket också ger en upplevelse av en varmare bastu. 

Bastustävor finns i olika färger och material. De traditionella stävorna i trä ger en klassisk look, medan de rostfria eller lackerade aluminium stävor som finns har en med modern design. Val av stäva och skopa är helt enkelt upp till tycke och smak. Precis som det finns klassiska bastustugor och stugor i modern funkisstil

Vårt tips till dig är helt enkelt att du köper den ditt öga gillar. 

Frågor och svar om bastu stävor

Vad kostar en stäva och skopa?

Bastu stäva och skopa kostar från ca 300 kr

Vad betyder stäva?

Ordet stäva betyder laggkärl och har till form och funktion liknande en hink, men har ett upprättstående handtag.

Vad är en stäva?

En bastu stäva är en bytta liknande en hink med ett uppstickande handtag med en skopa till. Stävan används för att förvara vatten och med skopan kan vattnet kastas på bastuns aggregat för att öka luftfuktigheten inne i bastun. Med ökad luftfuktighet upplevs bastubadet som varmare och det blir ett fuktigare bad. 

Sammanfattning för stäva och skopa

Stäva är det mest självklara tillbehöret som även fyller en viktig funktion för din bastu. Bastu stävor finns i olika designer och det är upp till dig att köpa den du gillar bäst.