BASTUSTUGA FUNKIS-
en stilren design

Här hittar du information om olika bastustuga funkis och tillbehör samt direktlänkar till köpsidorna – allt för att förenkla och trygga ditt köp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax och Gardenstore
Visst är det en lockande tanke med en fristående bastustuga, och varför då inte skaffa en snygg funkis bastu med en stilren design. En cool och populär design som passar lika bra vid sjön som i din trädgård eller stuga. Tanken på att skaffa en egen bastustuga funkis har hittills kanske stannat vid att vara en dröm. 

Det kanske känns som ett för stort projekt eller bekymmersamt pågrund av ovetskapen vid hur man gör. Men ta det lugnt. Det finns hjälp att få. Vi på Bastuboden har samlat information, tips och trix kring sådant som är bra att veta samt utformat en köpguide för funkis bastustugor.

Stor bastustuga funkis

Det kanske inte är så lätt att veta vart man ska börja kolla och vilken funkis bastustuga som passar dig. På marknaden idag finns det flera olika leverantörer och modeller av funkis bastustugor utifrån kundens efterfrågan. När funkis bastus kommer upp i storlek finns det även modeller som har flera rum. Då kan ett av rummen exempelvis användas som relaxavdelning eller omklädningsrum, vilket både kan vara smidigt och härligt att ha i sin bastu. 

Funkis bastustugorna finns även med olika väggtjocklek och med stora eller små fönster. Med små fönster får du in ljus men med en begränsad insyn. Med stora fönster får du ett stort ljusinsläpp som ger en luftig känsla och en rejäl utsikt från din bastu. Här har vi samlat flera av de funkis bastustugor som finns på marknaden för att du ska kunna jämföra och hitta rätt bastu för dig.

Bastustuga Funkis 15 Sorselestugan

Bastustuga funkis 15 Sorselestugan

Bastustuga funkis 15 från Sorselestugan är en stor modell som har inbyggd omklädningsrum som även kan användas som relax avdelning för den som vill lyxa till det. Denna funkis bastu är stor, byggsatsen är hela 15 kvm så det finns gott om plats för flera personer att socialisera sig i bastun. Denna lämpar sig bra för den stora familjen eller den som gillar att bjuda in mycket folk. 

Utvändiga mått på funkis stugan är 475 x 315 cm och det invändiga måttet på bastu delen är 246 x 306 cm stor och omklädningsrummet är 215,5 x 306 cm. Även bra att veta är att bastustugan består av profilhyvlat geringsknutat timmer med tätningslister till knutarna. 

Denna bastustuga i funkis stil har totalt 3 st öppningsbara fönster av isolerglas som håller värmen inne och kylan ute.  Två av fönstren är placerade bredvid varandra i bastu delen. Det tredje fönstret får kunden själv placera där det önskas genom att ta upp hål i väggen själv.  Resultatet blir att bastustugan upplevs ljus och med god syn ut så att du kan njut av naturen utanför bastun. 

Leveransen av funkis bastun kommer normalt i 2 st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr. Totala vikten för hela stugan är ca 1610 kg. 

Denna bastustuga funkis 15 inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustugor funkis beställs som monteringsklara byggsatser som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Bastustuga funkis 15 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Bastustuga Funkis 12 Sorselestugan

Bastustuga funkis 12 Sorselestugan

Bastustugan funkis 12 från Sorselestugan är en stor modell som har inbyggd omklädningsrum. Denna del kan även används för relax avdelning där det finns gott om utrymme att koppla av. Denna funkis bastu är stor, 12 kvm så det finns gott om plats för flera personer att socialisera sig i bastun och lämpar sig väl för sociala sammanhang som grillfester på sommaren. 

Avdelningens bastudel har trallgolv och omklädningsrummets del har hyvlat och spontat trägolv. Men förutom det spontade golvet så ingår 3 st öppningsbara fönster med isolerglas medföljer i paketet, varav två placerade bredvid varandra i bastun och det tredje på valfri plats av kunden, vilket är skönt att ha, så du enkelt kan vädra eller släppa in kall luft i bastustugan. 

Hela bastustugan levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr. Vilket gör att totalvikten landar på på ca 1450 kg. 

Bastustuga funkis 12 inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustugor funkis beställs och som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Bastustuga funkis 12 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Bastustuga Funkis 9.9 Sorselestugan

Bastustuga funkis 9,9 Sorselestugan

Denna fina bastustuga funkis 9,9 från Sorselestugan är en stor modell med plats för 4-6 personer.  Stugan har ett separat omklädningsrum. Denna del kan även används för relax avdelning. Den här funkis bastu är stor, med sina 9,9 kvm och passar bra för sociala sammanhang som grillfester på sommaren eller varma bastubad på vintern. 

Avdelningen för bastande har trallgolv och omklädningsrummets del har spontat golv.3 st öppningsbara fönster med isolerglas medföljer i paketet, som kunden får placera på valfri plats. Men, då får hålen tas upp av kund. 

Funkis bastun levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr med en totalvikt på ca 1320 kg.

Hela bastustugan levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr. Vilket gör att totalvikten landar på på ca 1450 kg. 

Bastustuga funkis 9,9 inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustugor funkis beställs och som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Bastustuga funkis 9,9 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Bastustuga funkis Hannu 9,9 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Hannu 9,9 kvm

Hannu är en rejäl bastustuga funkis på är 9.9 kvm med en modern design. Väggarna består av gediget virke och du får välja om du vill ha bastustugan med 44 eller 70 mm väggtjocklek. Detta kan vara bra, få du själv kan påverka väggtjockleken och priset.  En tjockare vägg håller värmen bättre. Men, det kostar även därefter. 

Vi rekommenderar att du ställer funkis bastun mot en vacker utsikt eftersom denna har stora fönster som öppnar upp för god sikt ut och mycket ljusinsläpp. 

Den här funkis bastustugan är totalt 4,2 x 2,5 m och har en mysig veranda där du kan svalka dig när det blir för varmt i bastu delen. Och, här kan du dessutom förvara ved eller hänga av morgonrocken. 

Lavar i gedigen asp som är måttanpassade medföljer liksom tydliga manualer för dig som ska montera. 

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga funkis 9,9 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Medelstor bastustuga funkis

Kanske är det så att du drömmer om att ha en separat bastustuga, men du vet inte vilken modell du ska välja. Om det är så att du vill ha en bastu som du kan använda några gånger under sommaren och ha bekvämligheten med ett omklädningsrum, så skulle en medelstor bastustuga i funkis stil passa bra. En medelstor funkis bastu går hyfsat snabbt att värma upp vid de spontana baden och är så pass rymlig att flera basta samtidigt. 

Tänker du inte basta under vinterhalvåret så går det utmärkt att använda utrymmet för att förvara utomhus möbler och annat tills sommaren är tillbaka. 

Funkis bastustugorna, små som stora finns med olika väggtjocklek och med stora eller små fönster. Med små fönster får du in ljus men med en begränsad insyn. Stora fönster ger stort ljusinsläpp som ger en luftig känsla och en rejäl utsikt från din bastu.

Här har vi samlat flera av de funkis bastustugor som finns på marknaden för att du ska kunna jämföra och hitta rätt bastu för dig. 

Bastustuga funkis Marja 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Marja

Mysig bastustuga funkis uppdelat i två avdelningar 4+4 kvm med en vacker altan och flera fönster med en öppen känsla med mycket ljus. Andra fördelar med denna bastustuga är att Marja har 90 mm tjocka väggar vilket gör att den går snabbt att värma upp. 

Den här funkis bastun levereras inklusive bastulavar och du kan spegelvända bastustugan. Vilket innebär, att du får själv välja vilken sida du vill placera fönstren på. Något annat bra är att valv på bastulavar, ryggstöd och raster är redan monterat och klart i bygget.  

Tänk på att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga funkis 4+4 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Med stora fönster

90 mm timmer tjocklek

Bastustuga funkis Risto 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Risto 4+4 kvm Polhus

Mycket fin bastustuga i funkis stil uppdelat i två avdelningar 4 kvm bastuavdelning samt 4 kvm omklädningsrum eller relax väljer man själv.  En av väggarna i bastuavdelningen har två stora panoramafönster som ger god utsikt ut samt mycket ljusinsläpp.  

Den här funkis bastun har 70 mm tjocka väggar och går utmärkt att spegelvända. Så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i bastun, något som kan var bra att veta. 

Risto funkis bastustuga levereras i ett paket inklusive bastuslavar, ryggstöd, raster, fönster, glasdörr till bastun, lås, handtag, gångjärn, skruv och spik.  

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga funkis 4+4 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Med stora fönster

70 mm timmer tjocklek

Bastustuga funkis Kivi 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Kivi 4+4 kvm

Modellen Kivi bastustuga har 4 kvm bastu och lika stor del avdelning och en relaxavdelning.  Funkis bastustugan är enkel att montera och levereras med monteringsanvisningar och skötselråd, och det är bara att följa anvisningarna som medföljer. 

Den här bastustuga med funkis stil går enkelt att spegelvända. Du själv får välja vilken sida kunden vill ha fönstret i bastun, något som är bra för kunden att veta. 

Bastustugan Kivi levereras inklusive bastulav, ryggstöd, raster.  Taket får kunden själv välja färg som passar till omgivningen. 

Bra att veta är att, denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till funkis bastustugan.

Bastustuga funkis 4+4 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Med panoramafönster

Bastustuga funkis Aatu 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Aatu 4+4 kvm

Stilren bastustuga funkis uppdelat i två avdelningar 4 kvm bastuavdelning samt 4 kvm omklädningsrum eller relax väljer du själv. Båda rum har var sitt fönster varav det i bastun är ett stort panorama fönster. Och det finns även ett litet runt fönster i dörren. 

Den här bastustugan har 70 mm tjocka väggar och går utmärkt att spegelvända. Så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i funkis bastun. Så du kan anpassa den till din plats.

Aatu bastustugan levereras i ett 1500 kg paket inklusive bastuslavar, ryggstöd, raster, fönster, glasdörr till bastun, lås, handtag, gångjärn, skruv och spik.  

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga funkis 4+4 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Med panoramafönster

70 mm timmer tjocklek

Bastustuga funkis Paavo 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4+4 Paavo Polhus

Den populära funkis bastun Paavo har två fönster och är uppdelad i två rum 4 +4 kvm. Ett rum är själva bastuavdelningen och det andra är ett omklädningsrum med en relaxavdelning. 

Bastustugan Paavo går enkelt att spegelvända, så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i bastuavdelningen.

Paketet av funkis stugan levereras inklusive trä, fönster, dörrar, handtag. bastulav, ryggstöd, raster, och övriga detaljer. Taket får kunden själv välja färg som passar till omgivningen. 

Bra att veta är att, denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till funkis bastustugan.

Bastustuga funkis 4+4 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Med panoramafönster

Bastustuga funkis 8 Sorselestugan

Bastustuga funkis 8 Sorselestugan 8kvm

Fin bastustuga Funkis som passar bra utomhus i trädgården eller på bryggan.  Denna stuga har byggts i TV programmet Äntligen Hemma och finns kvar som informationsfilm. Funkis 8 bastustugan ger fantastisk utsikt såväl på tomten som i skogen eller vid vattnet.

Inuti bastustugan finns en mellanvägg för omklädningsrum och en bastuavdelning för vedeldat bastande. Storleken är 8 kvm och utvändigt mått är 385 x 207 cm. Invändigt mått omklädningsrum 173,5 x 198 cm, bastuavdelning 198 x 198 cm. Den här bastustugan kommer normalt i 2 st virkespaket samt en ytterdörr och en dörr.  

Bra att veta om är även, att den här funkis bastun behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga funkis 8 kvm

Funkis bastu med omklädningsrum

Liten bastustuga funkis

Kanske är det så att du drömmer om att ha en separat bastustuga, men du vet inte vilken modell du ska välja. Om det är så att du vill ha en bastu som du kan använda några gånger under sommaren så kanske en liten bastustuga i funkis stil skulle passa dig bäst.

En liten funkis bastu går snabbt att värma upp för de spontana baden och ger glädje de gånger den används. Tänker du inte basta under vinterhalvåret går det utmärkt att använda utrymmet för att förvara utomhusmöbler och annat tills sommaren är tillbaka. En annan fördel med de små funkis bastustugorna är att de inte kräver särskilt mycket underhållsarbete med målning och annat.

Funkis bastustugorna, små som stora finns med olika väggtjocklek och med stora eller små fönster. Med små fönster får du in ljus men med en begränsad insyn. Stora fönster ger stort ljusinsläpp som ger en luftig känsla och en rejäl utsikt från din bastu.
 
Här har vi samlat flera av de funkis bastustugor som finns på marknaden för att du ska kunna jämföra och hitta rätt bastu för dig.

Bastustuga funkis 5 Sorselestugan

Bastustuga funkis 5 Sorselestugan

Sorselestugans bastustuga funkis 5 med hög mysfaktor för den som inte behöver omklädningsrum. För som namnet anger är bastun 5 kvm stor med utvändigt mått 207×255 (cm), och invändigt mått är 198 x 246 (cm). och har utrymme för 3-5 personer samt håller god kvalitet. Exempel på detta är att den fristående bastustugan är gjord av senvuxen fura.  

Hela funkis bastun levereras med vägg, golvåsar, golv (trall), takåsar, tak, vindskivor, takfotsbrädor, 2 st öppningsbara fönster med isolerglas, ytterdörr, foderbrädor och två bastulavar. 

Men något som ej ingår är bastupaket, utan du kan köpa till ett vedeldat bastu paket 20 Pro Harvia eller liknande. Samt komplettera med skruvsats mm och denna är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin till bastustugan. 

Bastustuga funkis 5 kvm

Timmerstuga av senvuxen fura

Bastustuga funkis Pirjo 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus 3,8 kvm Pirjo

Liten och mysig funkis bastu med stort ljusinsläpp från en glasvägg samt det runda fönster i dörren. Bastustugan Pirjo är en av de smidigaste stugorna från Polhus och samtidigt en av dem med tjockast väggar. Dessutom har Pirjo två panoramafönstren på väggen ger även en vacker utsikt. 

Bastustugan är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Precis som många andra funkis bastustugor från Polhus,  så går det att spegelvända stugan om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Stora panoramafönster

Virkestjocklek 90 mm

Bastustuga funkis Ville 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus ville 3,8 kvm

Liten och fin bastustuga i modern funkis stil. Storleken är 3,8 kvm med stort ljusinsläpp från fönster över hela sidan av en vägg. Samt det runt fönster i dörren.  Ville är en av de smidigaste bastustugorna från Polhus och har 70 mm tjocka väggar samt två panoramafönstren på väggen. Och detta ger även en vacker utsikt ut.  

Förutom utsikten är tanken med funkis bastun att den ska vara enkel att montera så den levereras med manual och beskrivning. En fördel är att denna bastustuga kan spegelvändas om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Stora panoramafönster

Virkestjocklek 70 mm

Bastustuga funkis Olli 4 m² Polhus

Bastustuga funkis Olli 4 kvm Polhus

Liten och ljus bastustuga funkis på 4 kvm. Eftersom det sitter fönster på tre av fyra väggar ges ett stort ljusinsläpp. Varav ena väggen har två stora  fönster och på ytterdörren sitter ett mindre runt fönster.  Dessa fönster är av härdat isolerglas för att hålla värmen inne. Olli har hög kvalitet på virket och väggtjockleken är 44 mm. 

Hela byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Denna funkis bastu så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vart dörr och fönster ska vara placerade på bastustugan. 

Val av aggregat lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan. 

Bastustuga funkis 4 kvm

Stora fönster med ordentligt ljusinsläpp

Bastustuga funkis Tuja 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Tuja 3,8 kvm

Mysig funkis bastustuga med storlek 3,8 kvm. Den har ljusinsläpp från högt sittande panoramafönster. Samt det runt fönster i dörren. som ger en mysig känsla. Bastustugan Tuja är en av de mindre bastustugorna från Polhus och samtidigt en av dem med tjockast väggar, hela 90 mm. Vilket ger en gedigen och robust känsla till stugan.

Funkis stugan är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Ytterligare en fördel är att denna bastustuga så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Vertikalt panoramafönster

Virkestjocklek 90 mm

Bastustuga funkis Peter 4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4 Polhus Peter

Mysig funkis bastustuga med sina 4 kvm och med pulpettak. Dessutom har den ett stort vertikalt panoramafönster som låter dig se ut och släpper in ljus.   Detta är en av de billigare stugorna i Polhus sortiment.  I byggsatsen ingår virke, fönster, gångjärn, dörr, bastulavar i asp, ryggstöd, raster, spik och skruv.  Den här bastustugan är uppbyggd av virke med väggtjockleken 44 mm. 

Tanken är att funkis bastun ska vara enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Precis som många andra funkis stugor från Polhus, går det att spegelvända stugan om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vart fönster ska vara placerade på bastustugan. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga funkis 4 kvm

Vertikalt placerat panorama fönster

Bastustuga funkis Jussi 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Jussi 3,8 kvm

Mindre bastustuga i fin funkis stil på 3,8 kvm. Stugans har 34 mm virkestjocklek och passar för det flesta trädgårdar och plånböcker. För det första är den billig. För det andra har den fint ljusinsläpp från ett runt fönster i dörren, ett vertikalt placerat panoramafönster med härdat isolerglas, samt ett öppningsbart mindre fönster.  

Förutom dessa ting är funkis bastun Jussi enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Och denna stugan så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som kunden får göra är valet av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan. 

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Mysig och billig

Bastustuga funkis Adam 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Adam 3,8 kvm

Funkis bastustuga med storleken 3,8 kvm och fönster på tre sidor. Trots att Adam är en av de mindre bastustugorna från Polhus, så har den 70 mm tjocka väggar. Och det ger den ett robust och gediget intryck. 

I bastustugan ingår bastuslavar, ryggstöd och raster i asp och tanken är att funkis stugan är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Förutom det så är en annan fördel att denna stuga så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som val, är valet av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Virkestjocklek 70 mm

Bastustuga funkis Jaakko 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Jaakko 3,8 kvm

Mindre bastustuga i funkis stil med storleken 3,8 kvm. Den passar bra för trädgården med ett fint ljusinsläpp från ett dubbla fönster med härdat isolerglas, samt ett öppningsbart mindre fönster.  Stugan Jaakko är en av de mindre bastustugorna från Polhus. Men trots det, så har den 70 mm tjocka väggar. Vilket ger ett gediget intryck av hela stugan.

I denna funkis bastustuga ingår bastuslavar, ryggstöd och raster i asp. Och tanken är att byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Dessutom så går denna stugan som många andra från Polhus att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som kunden får göra är val av värmare. Vilken lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustugans total vikt på förpackningen av paketet är ca 700 kg. 

Bastustuga funkis 3,8 kvm

Virkestjocklek 70 mm

Bastustuga funkis Jorma 4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4 kvm Polhus Jorma

Billig och mysig bastustuga funkis på 4 kvm med två fönster varav ett går att öppna.  Jorma är prisvärd bastustuga utan att Polhus har tummat på kvaliteten då väggarna i bastustugan är uppbyggd av virke med tjockleken 44 mm. Förutom virke ingår fönster, gångjärn, dörr, bastulavar i asp, ryggstöd, raster, spik och skruv.  

Tanken är att funkis stugan ska vara enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Denna stugan från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vilken sida fönstret ska placeras.

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga funkis 4 kvm

Billig och mysig

Tillbehör till din funkis bastustuga

Några de funkis bastustugor som finns att köpa idag behöver kompletteras med diverse saker så som eldrivet aggregat eller ved eldad kamin, färg eller andra tillbehör som kan vara bra att ha. 

I de flesta funkis byggsatser från Sorselestugan så behöver du köpa till en skruvsats, men Polhus funkis bastustugor brukar komma med skruv och spik. Flera av produkterna från Nordkapp kommer som färdigmonterade byggsatser och är ibland till och med grundmålade.

När du väl har din egna funkis bastu, vill du säkert inreda den på ett fint sätt och då finns det många fina tillbehör som kan köpas till för att göra just din funkis bastustuga extra lyxig. 

Här finner du komplement och tillbehör som kan behövas till din funkis bastu eller som kan göra den extra fin. 

9 bra saker att veta när du letar bastustuga funkis

Liten, medel eller stor funkis bastu

Det finns en mängd olika typer av bastustugor i funkis stil och vilken passar då just för dig? Det kan vara svårt att bestämma sig men vi ska försöka hjälpa dig på vägen dit. En viktig sak att tänka på för dig är vilken storlek på funkis bastun som du vill ha och hur många som ska få plats. Vill du till exempel ha en mindre byggsats med plats för bara en eller två så passar det bra med en liten funkis bastustuga.

Om du istället vill ha en funkis bastu med plats för fler i familjen och som passar för grillkvällar och fester med för att kunna bjuda in fler än två, så är det kanske en av de större funkis stugorna som passar bäst. Välj då en stor eller medelstor funkis bastu. Där kan några av dem även användas som sovstuga, vilket kan vara bra då du har många gäster på besök. 

Bygga bastustuga funkis

Det är flera som drömmer om att har en separat bastustuga, men för många stannar det med att vare en dröm. Men det är faktiskt ganska enkelt att köpa en funkis byggsats och montera ihop själv. De flesta leverantörer levererar stugan i ett eller flera paket med allt virke, dörrar, fönster och så vidare. Ibland kan du själv behöva komplettera med ett aggregat som drivs med el eller med ved. 

Med hela byggsatsen kommer en manual som enkelt beskriver hur funkis bastustugan ska monteras, även för den som inte har tidigare erfarenhet av att bygga hus. Men det är ändå bra att inte ha tummen mitt i handen. 

Om du ändå skulle stöta på problem eller ha några frågor angående bygget så finns det alltid experter att vända sig till. På leverantörerna hemsidor finns kontaktuppgifter med epost eller telefon dit du kan vända dig om du har frågor och behöver hjälp kring deras produkter. 

Material för funkis bastu

Bastustuga funkis är ofta byggd i naturmaterial så som gran eller fura vilket gör att ytterpanelen behöver behandlas. Vilket ofta sker med målning, oljning eller lackning av panelen för att skydda mot vind och vatten utifrån. 

Ett fåtal funkis bastur kommer redan färdigmålade för att spara dig tid, men de flesta av leverantörerna låter dig själv sköta ytbehandlingen. Något som är bra för dig som vill välja rätt kulör, och eventuellt måla den matchande färg som huset. 

Taket på funkis bastus måste skydda mot regn och vind. Därför måste stugan kompletteras med takpapp och ytbeläggning som shingel eller tegelpannor. 

Inne i funkis bastun måste man sitta bekvämt och snyggt, varför det i de flesta fall ingår bastulavar. Dessa brukar vara byggda i asp. 

Bastustuga funkis ljusinsläpp och utsikt

För en trevligare upplevelse ska du även se ut ur bastun och få visst ljusinsläpp. Därför har funkis bastustugorna flera alternativ med fönster. Några av modellerna har mindre diskret placerade fönster för att släppa in ljus i bastun utan för mycket insyn. 

Sedan finns det vissa funkis bastustugor med panorama fönster och hela väggar med fönster. Där ger fönstren ett stort ljusinsläpp som ger en rymlig känsla inne i bastun. Insläppet av ljus släppen in känslan av naturen som du kan njuta av, samtidigt som du sitter varmt och skönt. 

Ett tips för dig som ska skaffa funkis bastustuga är att placera den med så fördelaktig utsikt som möjligt du du förhoppningsvis ska spendera många avslappnade timmar i din bastu och vill njuta av utsikten. 

Flera rum i funkis bastu

Funkis bastustugor finns i olika storlekar och även med flera utrymmen. De mindre funkis bastus har ett rum och kanske plats för 2-3 personer. Och sedan finns det större varianter som har upp till tre rum. varför vill man då ha flera rum? Jo det är smidigt att ha ett extra omklädningsrum där du kan byta om innan och efter. Eller använda det som relax avdelning där du kan koppla av mellan bastandet. 

Ett extra rum kan även användas för dusch vilket förenklar det hela. De extra rummen förenklar ytterligare om funkis bastun inte står på tomten där du har nära till huset, utan står en bit bort, kanske vid en sjö. Då är det smidigt och skönt att ha extra rum för ombyte och dusch. 

Förutom olika rum så kan stugorna ha en altan. Där kan du koppla av och svalka dig själv en stund när det blivit för varmt i bastun. 

 

El eller vedeldad Bastustuga funkis

Enklaste varianten när du letar efter bastustuga med funkis stil är att leta efter ett helt paket där allt ingår. Om allting inte ingår så som aggregat, kan det vara värt att lägga lite tid på att hitta rätt. Det klassiska för en funkis bastustuga är att använda en vedeldad ugn som ger den rätta bastuupplevelsen. Då kan du titta på lågorna i kaminen och känna doften av vedklabbarna som brinner.

En fördel med vedeldade aggregat är att de inte behöver någon elanslutning och därav kanske enda alternativet i vissa fall. Dock tillkommer vissa nackdelar med vedeldade aggregat. Det krävs visst arbete med att fixa ved, elda och låta bastun bli varm. Dessutom krävs en korrekt montering av godkänd skorsten samt sotning av denne med jämna mellanrum. 

Det krävs anmälan för installation av eldstad. Denna anmälan krävs även för anordningar av vatten eller avledande avlopp. Viktigt är även att tänka på de brandskyddsregler som gäller för de byggnader som är större än 10 kvm och placerade 4 meter eller närmare bostadshuset. Men det kanske det är värt för att få den fulla upplevelsen. 

Väljer du istället en el aggregat som uppvärmning till funkisbastun, så är det ett enklare alternativ. Det kräver mindre underhåll och är enkelt att värma upp, då du endast behöver ställa in temperaturen med en knapp eller ett vred. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som vill att det ska vara enkelt att basta. 

Handla och anställ seriösa företagare

Välj alltid att handla från seriösa leverantörer och anställa seriösa experter som kan sitt område. Det blir bättre i längden och du undviker att något skulle gå fel med det trassel som kan få jobbiga följder. 

Hemleverans av bastustugan

Många funkis bastus går att köpa och beställa online och att få hemkörda med lastbil i hela Sverige. Det kan dock vara svårare att få dem hemkörda om funkis bastustugan ska byggas på en ö. Det är viktigt att du som kund kollar vad som ingår i leveransen och hur stugans kommer att levereras och förbereda dig inför leverans.

Ritning på funkis bastustuga

De funkis bastustugor som går att köpa som byggsatser är lättmonterade för den händige. All den produktinformation och ritning till bastustugan ingår i paketet när du köper den.

Det krävs ingen tidigare erfarenhet av husbygge för att klara av att bygga ihop en bastustuga i funkisstil, men det kan vara bra att inte ha tummen mitt i handen. 

Bastustuga funkisstil- 3 tips och tricks

Använda funkis bastun maximalt

Om du inte tar regelbundna bastubad varje vecka utan nöjer dig med några härliga bastubad under sommaren, så kan du utnyttja bastustugans utrymme resten av tiden. När funkis stugan inte används så kan du ställa in dina utemöbler, dynor och annat som får ligga skyddat tills det är säsong för dem igen. 

 

Kommer du få storbesök? Inga problem , flera av funkis bastustugorna kan även användas som övernattnings stuga när du får besök. 

Funkis bastustuga med altan

För dig som verkligen vill använda din funkis bastustuga mycket är ett tips att du bygger till en altan utanför den. Altanen blir då ett bra komplement för bastun och öppnar upp för att använda den mer. Med några sköna utemöbler och en tänd grill blir det en naturlig plats för sociala umgängen både i och utanför bastun. Vid bastubadet är det även skönt att ibland sträcka lite på benen och få svalka sig en stund på altanen. 

Förutom de praktiska fördelarna som öppnas upp med att bygga till en altan, så är det även en snygg design. Enbart en bastustuga kan se lite tom och svävande ut, men med altanen blir intrycket en stadig grund som binder samman stugan med naturen. 

Funkis bastustuga inredning

När du väl har en snygg designad funkis bastustuga så ska den användas. Och du ska trivas i den, så gör den hemtrevlig! Om funkis bastun står med en vacker utsikt över en sjö, så spika upp en livboj, eller några vindpinade åror eller liknande för att stugan ska få passa in i sitt sammanhang. Spika upp några fina krokar så att det finns en plats för handdukarna utanför. 

En bastustuga i funkis stil har en snygg design utvändigt och det är upp dig dig att göra det fint även invändigt. Det finns mängder med olika typer av inredning som kan ge ett lyft för bastun. Eller så har du den precis som den är, det viktiga är att du kommer att trivas och slappna av i bastun. 

6 Frågor och svar om bastutunna

Vad kostar en bastustuga funkis?

Eftersom det finns flera olika leverantörer på marknaden som säljer bastustugor med funkis design så har de något olika produkter. Priset beror även på vad som ingår i paketet och om något behöver kompletteras.  

Det finns små funkis bastustugor på ca 4 kvm  med pris från 25 000 kr. Då är det en enkel funkis bastu, och därefter stiger priset med finesser och storlek på stugan. 

Krävs bygglov för bastustuga funkis?

Funkis bastustugor räknas som friggebod, vilka normalt sett inte kräver något bygglov. Dock är det bra att veta om att flera friggebodar på samma tomt utan att ett bygglov krävs. 

Dessutom kan det finnas vissa särskilda bestämmelser för området där friggeboden ska stå. Exempelvis om bastun ska placeras nära en tomtgräns eller nära vatten. Därför är det bra att kontakta kommunen för att vara på säkra sidan. 

Funkis bastu med el eller ved?

Det klassiska sättet att värma upp en bastustuga är att använda en ved kamin, men för den som vill göra det lite enkelt för sig, så finns även el aggregat. Läs mer om vedeldade kaminer och eluppvärmda aggregat

Virke till för bastustuga funkis?

Funkis stugor är ofta byggda i naturmaterial så som gran eller fura vilket gör att ytterpanelen behöver behandlas. Vilket ofta sker med målning, oljning eller lackning av panelen för att skydda mot vind och vatten utifrån. Viktigt är även en stabil grund för bygget som är väl dränerad. 

Skorsten till bastustuga funkis?

Alla funkis bastus med vedkaminer måste ha en godkänd skorsten som leder ut röken. Det är mycket viktigt att detta sker på ett säkert sätt. 

 

Sammanfattning för bastustuga funkis stil

Så om du nu är på jakt efter en bastustuga i snygg funkis stil, börja med att bestämma vilken storlek på bastun du behöver. Om du vill använda den bara några gånger per år, ja då kan du välja en mindre funkis bastu som går fort att värma upp. Men om du gillar sociala bastubad på regelbunden basis eller vill ha smidigheten med ett omklädningsrum bredvid, så ska du satsa på en större bastustuga. 

Gillar du det klassiska bastubadet med ved ska du satsa på en kamin, men om är bekväm av dig och tycker eldandet innebär onödigt arbete så ska du helt klart skaffa ett el aggregat. 

Gör det mesta av din funkis bastu! Den ska användas, så gör den snygg utvändigt med en altan och sköna utemöbler eller inred den så att du kommer att trivas. Eller ha den som den är. Det viktiga är att du kommer trivas och kan slappna av med sköna bastubad.