KÖP EGEN BASTUSTUGA BYGGSATS
-stor köpguide

Drömmer du om att ha en egen bastustuga byggsats som du själv enkelt kan montera? Spännande, här kommer en stor guide som kan hjälpa dig att hitta rätt byggsats för din bastustuga.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax, Gardenstore och Beijer

Hitta rätt byggsats för bastustuga här

Hitta rätt byggsats för bastustuga här. Det finns flera leverantörer av byggsatser för bastustugor och vad som ingår för de olika byggsatserna. För det första skiljer sig olika byggsatser åt och har olika komponenter som ingår. Byggsatserna skiljer sig helt enkelt åt. För det andra så finns det vedeldade bastustugor och el-värmda.

 
Det finns en mängd olika bastustugor att välja mellan, och listan på skillnaderna mellan olika byggsatser kan göras lång och upplevs inte sällan som en djungel. Vi hoppas kunna underlätta och hjälpa dig i ditt sökande efter den rätta byggsatsen för dej och dina behov.
I denna guide finns hjälp att få för att hitta rätt bastustuga för just dig.

Stora bastustuga byggsatser

Om du funderar på att skaffa en bastustuga byggsats så varför inte satsa stort? En stor bastustuga rymmer flera personer och passar för sociala sammanhang. De större bastustugorna kan även ha utrymme för ett omklädningsrum. Vilket förenklar bastubadet. Omklädningsrummet kan givetvis även användas som relaxavdelning för den som vill lyxa till det extra. Här har vi på Bastuboden samlat flera av de stora bastustuga byggsatser som finns att köpa på marknaden.  

Byggsats bastustuga 15 Sorselestugan

Bastustuga funkis 15 Sorselestugan

Bastustuga funkis 15 från Sorselestugan är en stor byggsats som har inbyggd omklädningsrum. Det kan användas som relax avdelning för den som vill lyxa till det. Denna stugan är stor, byggsatsen är hela 15 kvm så det finns gott om plats för flera personer att socialisera sig i bastun. Denna lämpar sig bra för den stora familjen eller den som gillar att bjuda in mycket folk. 

Utvändiga mått på bastustugan är 475 x 315 cm och det invändiga måttet på bastu delen är 246 x 306 cm stor och omklädningsrummet är 215,5 x 306 cm. Även bra att veta är att bastustugans byggsats består av profilhyvlat geringsknutat timmer med tätningslister till knutarna. 

Denna bastustuga byggsats har totalt 3 st öppningsbara fönster av isolerglas som håller värmen inne och kylan ute.  Två av fönstren är placerade bredvid varandra i bastu delen. Det tredje fönstret får kunden själv placera där det önskas genom att ta upp hål i väggen själv.  Resultatet blir att bastustugan upplevs ljus och med god syn ut så att du kan njut av naturen utanför bastun. 

Leveransen av stugan kommer normalt i 2 st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr. Totala vikten för hela stugan är ca 1610 kg. 

Paketet inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustugor beställs som monteringsklara byggsatser som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Bastustuga byggsats 15 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 15 Sorselestugan

Bastustuga byggsats Sorselestugan 15

Denna bastustuga är 15 kvm med stor relax avdelning eller omklädningsrum på hela 10 kvm som även fördelaktigt kan användas som sovstuga om så önskas. Vilket gör, att du har extra sovplatser när du får storbesök. Avdelningen för bastuavdelningen är 5 kvm stor med invändigt mått 155,5 x 306 cm.  Väggarna till byggsatsen är av tålig senvuxen fura från Lappland. 

Men förutom kvalitetsvirke ingår 3 st öppningsbara fönster med isolerglas medföljer i bastu byggsatsen, varav två kan placeras på valfri plats och ett bredvid ytterdörr som standard. 

Hela bastustuga byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr, och detta gör att byggsatsens totalvikt på ca 1520 kg. 

Harvia vedeldad kamin ingår ej. Vilket betyder att det får köpas som tillbehör.  Andra tillbehör, som en fin veranda går även att välja som tillval till denna bastustuga.

Bastustuga byggsats 15 kvm

10 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 12 Sorselestugan

Bastustuga funkis 12 Sorselestugan

Bastustugan 12 från Sorselestugan är en stor modell som har inbyggd omklädningsrum. Denna del kan även används för relax avdelning där det finns gott om utrymme att koppla av. Denna bastustuga byggsatsen är 12 kvm så det finns gott om plats för flera personer att socialisera sig i bastun och lämpar sig väl för sociala sammanhang som grillfester på sommaren. 

Avdelningens bastudel har trallgolv och omklädningsrummets del har hyvlat och spontat trägolv. Men förutom det spontade golvet så ingår 3 st öppningsbara fönster med isolerglas medföljer i bastu byggsatsen, varav två placerade bredvid varandra i bastun och det tredje på valfri plats av kunden, vilket är skönt att ha, så du enkelt kan vädra eller släppa in kall luft i bastustugan. 

Hela bastustuga byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr. Vilket gör att totalvikten landar på på ca 1450 kg. 

Bastustugan inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustuga byggsatser beställs och som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Bastustuga byggsats 12 kvm

Bastu med relax

Byggsats bastustuga Hannu 9,9 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Hannu 9,9 kvm

Hannu är en rejäl bastustuga byggsats på är 9.9 kvm med en modern design. Väggarna består av gediget virke och du får välja om du vill ha bastustugan med 44 eller 70 mm väggtjocklek. Detta kan vara bra, få du själv kan påverka väggtjockleken och priset.  En tjockare vägg håller värmen bättre. Men, det kostar även därefter. 

Vi rekommenderar att du ställer denna bastustugan mot en vacker utsikt eftersom denna har stora fönster som öppnar upp för god sikt ut och mycket ljusinsläpp. 

Byggsatsen är totalt 4,2 x 2,5 m och har en mysig veranda där du kan svalka dig när det blir för varmt i bastu delen. Och, här kan du dessutom förvara ved eller hänga av morgonrocken. 

Lavar i gedigen asp som är måttanpassade medföljer liksom tydliga manualer för dig som ska montera. 

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 9,9 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 9,9 Sorselestugan

Bastustuga byggsats Sorselestugan 9.9

Fin bastustuga byggsats på 9.9 kvm med plats för flera personer har ett separat omklädningsrum. Och kan även användas för relax.  Väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist  och är av tålig senvuxen fura från Lappland.  

I både bastuavdelningen och omklädningsrummet ligger trallgolv. Ett standardplacerat fönster 67 x 95,5 cm bredvid dörren som är öppningsbart och i isolerglas.  Även dörren har ett isolerglas med spröjs. Så att det matchat stugan. 

Hela bastustugans byggsats levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr med en totalvikt på ca 1240 kg. 

Denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör. Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats 9,9 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 9.9 Sorselestugan

Bastustuga funkis 9,9 Sorselestugan

Denna fina bastustuga byggsats 9,9 från Sorselestugan är en stor modell med plats för 4-6 personer.  Stugan har ett separat omklädningsrum. Denna del kan även används för relax avdelning. Den här bastu byggsats är stor, med sina 9,9 kvm och passar bra för sociala sammanhang som grillfester på sommaren eller varma bastubad på vintern. 

Avdelningen för bastun har trallgolv och omklädningsrummets del har spontat golv. 3 st öppningsbara fönster med isolerglas medföljer i paketet, som kunden får placera på valfri plats. Men, då får hålen tas upp av kund. 

Byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr med en totalvikt på ca 1320 kg.

Hela bastustugan levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr. Vilket gör att totalvikten landar på på ca 1450 kg. 

Bastustuga inkluderar inte någon värmare, utan kunden får själv komplettera med det aggregat som önskas. 

Sorselestugans bastustuga byggsatser beställs och som kunden själv monterar ihop. Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt inte så svårt. Du behöver inte vara professionell husbyggare, men en det kan vara en fördel att ha vissa praktiska erfarenheter. 

 

Byggsats bastustuga 9,9 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Medelstora byggsatser för bastustugor

Kanske är det en medelstor bastustuga som passar dig bättre. Flera av de medelstora stugorna är uppdelade och har ett omklädningsrum som förenklar. Men om du inte har behovet av ett omklädningsrum så finns det även stugor utan det. De medelstora bastustugorna har plats för flera personer och finns i flera fina utformningar. Här har vi samlat flera av de byggsatser som finns att köpa, så att du kan jämföra och hitta vilken som passar dig bäst. 

Byggsats bastustuga Marja 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Marja

Mysig bastustuga byggsats är uppdelat i två avdelningar 4+4 kvm med en vacker altan och flera fönster med en öppen känsla med mycket ljus. Andra fördelar med denna bastustuga är att Marja har 90 mm tjocka väggar vilket gör att den går snabbt att värma upp. 

Den här bastustugan levereras som färdig byggsats inklusive bastulavar och du kan spegelvända bastustugan. Vilket innebär, att du får själv välja vilken sida du vill placera fönstren på. Något annat bra är att valv på bastulavar, ryggstöd och raster är redan monterat och klart i bygget.  

Tänk på att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4+4 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Med stora fönster

90 mm timmer tjocklek

Byggsats bastustuga Risto 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Risto 4+4 kvm Polhus

Mycket fin bastustuga i snygg stil uppdelat i två avdelningar 4 kvm bastuavdelning samt 4 kvm omklädningsrum eller relax väljer man själv.  En av väggarna i bastuavdelningen har två stora panoramafönster som ger god utsikt ut samt mycket ljusinsläpp.  

Den här bastun har 70 mm tjocka väggar och går utmärkt att spegelvända. Så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i bastun, något som kan var bra att veta. 

Risto bastustuga levereras som färdig byggsats i ett paket inklusive bastuslavar, ryggstöd, raster, fönster, glasdörr till bastun, lås, handtag, gångjärn, skruv och spik.  

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4+4 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Med stora fönster

70 mm timmer tjocklek

Byggsats bastustuga Kivi 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Kivi 4+4 kvm

Modellen Kivi bastustuga byggsats har 4 kvm bastu och lika stor del avdelning och en relaxavdelning.  Bastustugan är enkel att montera och levereras med monteringsanvisningar och skötselråd, och det är bara att följa anvisningarna som medföljer. 

Den här bastustuga med modern stil går enkelt att spegelvända. Du själv får välja vilken sida kunden vill ha fönstret i bastun, något som är bra för kunden att veta. 

Bastustugan Kivi levereras inklusive bastulav, ryggstöd, raster.  Taket får kunden själv välja färg som passar till omgivningen. 

Bra att veta är att, denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till stugan.

Bastustuga byggsats 4+4 kvm

Bastu med relax eller omklädningsrum

Med panorama fönster

Byggsats bastustuga Aatu 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Aatu 4+4 kvm

Stilren bastustuga byggsats uppdelat i två avdelningar 4 kvm bastuavdelning samt 4 kvm omklädningsrum eller relax väljer du själv. Båda rum har var sitt fönster varav det i bastun är ett stort panorama fönster. Och det finns även ett litet runt fönster i dörren. 

Den här bastustugan har 70 mm tjocka väggar och går utmärkt att spegelvända. Så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i funkis bastun. Så du kan anpassa den till din plats.

Aatu byggsatsen levereras i ett 1500 kg paket inklusive bastuslavar, ryggstöd, raster, fönster, glasdörr till bastun, lås, handtag, gångjärn, skruv och spik.  

Denna byggsatsen behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4+4 kvm

Bastu med relax eller omklädningsrum

Med panorama fönster

70 mm timmer tjocklek

Byggsats bastustuga Paavo 4+4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4+4 Paavo Polhus

Den populära bastun Paavo har två fönster och är uppdelad i två rum 4 +4 kvm. Ett rum är själva bastuavdelningen och det andra är ett omklädningsrum med en relaxavdelning. 

Bastustugan Paavo går enkelt att spegelvända, så att du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i bastuavdelningen.

Paketet av stugan levereras inklusive trä, fönster, dörrar, handtag. bastulav, ryggstöd, raster, och övriga detaljer. Taket får kunden själv välja färg som passar till omgivningen. 

Bra att veta är att, denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till byggsatsen.

Bastustuga byggsats 4+4 kvm

Bastu med relax eller omklädningsrum

Med panorama fönster

Byggsats bastustuga Jukka 4+4 m² Polhus

Bastustuga byggsats Polhus Jukka

Fin och praktisk bastustuga byggsats uppdelat i två avdelningar 4+4 kvm med en vacker altan.  Jukka bastustugan från Polhus har ett långsmalt horisontellt placerat fönster i bastuavdelningen för bra ljusinsläpp. Men då,  utan för mycket insyn. Det spröjsade fönstret i omklädnings rummet är även det långsmalt men placerat lodrät och är helt öppningsbart

Denna mysiga bastustuga har även en praktisk altan under tak som gör stugan än mer mångsidig. På altanen kan kunden slappna av och kyla ner sig om det blir för varmt efter bastubadandet. Eller, varför inte bjuda in till grillkvällar som lämpar sig väl med bastandet. 

Stugan Jukka levereras som byggsats och det går att spegelvända bastustugan. Vilket innebär, att kunden får själv välja vilken sida fönstren placeras på. Kunden får även själv välja mellan vedeldad kamin eller el bastupaket från polhus. 

Bastustuga byggsats 4 kvm bastu del

Bastu med 4 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga Vinja 4+4 m² Polhus

Bastustuga Byggsats Polhus Vinja

Modellen Vinja byggsats är en populär modell med en bastuavdelning och en relaxavdelning. Vinja byggsatsen är enkel att montera och levereras med monteringsanvisningar och skötselråd, så det är bara att följa anvisningarna som medföljer. 

Den här bastustugan går enkelt att spegelvända, du själv får välja vilken sida man vill ha fönstret i bastun. Levereras som färdig byggsats inklusive bastulav, ryggstöd, raster. Taket får kunden själv välja färg som passar till omgivningen, vilket kan vara bra att veta för kunden. 

Något att tänka på är även, att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4 kvm bastu del

Bastu med 4 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga Folkbastu 4+4 m² Polhus

Bastustuga byggsats Polhus Folkbastu

En robust bastustuga byggsats och i byggsatsen består av bastuavdelning på 4 kvm samt lika stor del relax eller omklädningsrum och ett fint veranda golv under tak, var du kan sitta och kyla ner dig en stund om det blir för varmt i bastuavdelningen. Den här bastustugan håller hög kvalitet och allt material är omsorgsfullt utvalt. Då väggtjockleken, hela 90 mm, gör att de tjocka väggarna ger ett gediget intryck och gör att du enkelt får upp temperaturen och håller den i bastustugan. 

 

Ytterligare en fördel är att Folkbastu byggsatsen är lättmonterad enligt medföljande manual och kunden kan välja att spegelvända bastustugan om så önskas. Men tänk på att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Och där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustuga

Bastustuga byggsats 4 kvm bastu del

Bastu med 4 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga Folkbastu 4+4 m² Polhus

Bastustuga Byggsats Polhus Folkbastu

En robust bastustuga byggsats som passar för de flestas önskemål och plånböcker, därav har den fått sitt namn folkbastun. 

I byggsatsen består av bastuavdelning på 4 kvm samt lika stor del relax eller omklädningsrum och ett fint veranda golv under tak, var du kan sitta och kyla ner dig en stund om det blir för varmt i bastuavdelningen. Den här bastustugan håller hög kvalitet och allt material är omsorgsfullt utvalt. 

 

Folkbastu byggsatsen är lättmonterad enligt medföljande manual och kunden kan välja att spegelvända bastustugan om så önskas. 

Viktigt att veta om är även, att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4 kvm bastu del

Bastu med 4 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 8 m² Polhus

Bastustuga Byggsats Polhus 8 kvm

Klassisk stil av bastustuga byggsats från Polhus som består av bastuavdelning samt lika stor del relax eller omklädningsrum och ett fint veranda golv under tak, var du kan sitta och kyla ner dig en stund om det blir för varmt i bastuavdelningen. Den här bastustugan har knuttimrade väggar med 34 mm väggtjocklek i hög kvalitet. 

 

Byggsatsen är lättmonterad enligt medföljande manual och kunden kan välja att spegelvända bastu stugan om så önskas. 

Viktigt att veta om är även, att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 8 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 8 Sorselestugan

Bastustuga funkis 8 Sorselestugan 8kvm

Fin bastustuga som passar bra utomhus i trädgården eller på bryggan.  Denna stuga har byggts i TV programmet Äntligen Hemma och finns kvar som informationsfilm. Funkis 8 bastustugan ger fantastisk utsikt såväl på tomten som i skogen eller vid vattnet.

Inuti bastustugan finns en mellanvägg för omklädningsrum och en bastuavdelning för vedeldat bastande. Storleken är 8 kvm och utvändigt mått är 385 x 207 cm. Invändigt mått omklädningsrum 173,5 x 198 cm, bastuavdelning 198 x 198 cm. Den här bastustugan kommer normalt i 2 st virkespaket samt en ytterdörr och en dörr.  

Bra att veta om är även, att den här byggsatsen behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats 8 kvm

Bastu med relax eller omklädningsrum

Byggsats bastustuga 8 DL Sorselestugan

Bastustuga Byggsats Sorselestugan 8 DL

 Sorselestugans Bastustugan 8 DL, där DL står för dörr långsida och där dörren är glasad . Den här bastustuga byggsatsen är som namnet ger är 8 kvm med plats för 4-6 personer och har ett separat omklädningsrum som även kan användas för relax. 

Virket är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist. På golvet hittar du trallgolv i både bastuavdelning och omklädningsrummet. 

Ett fönster 67 x 120 cm för bastu del samt ett 53 x 67 cm för valfri placering där kunden själv tar upp ett hål. Alla glas är av isolerglas för att hålla värmen inne och kylan ute. 

Det ingår foderbrädor till fönster, två bastulavar och en bänk till omklädningsrummet. 

Byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr med en totalvikt på ca 1120 kg. 

Viktigt att veta om är även, att denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats 8 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Dörr på långsida

Byggsats bastustuga 8 BL Sorselestugan

Bastustuga Byggsats Sorselestugan 8 BL

Sorselestugans bastustugan 8 BL, där modell BL står för bastubänk långsida. Detta innebär att du får fönstret på motsatt sida som ger en bra sikt ut, vilket kan passa perfekt när bastustugan är placerad med vacker utsikt. 

Den här bastustuga byggsatsen är som namnet ger är 8 kvm med plats för 4-6 personer och har ett separat omklädningsrum som även kan användas för relax. 

Virket är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist.  På golvet hittar du trallgolv i både bastu del och omklädningsrummet. 

Två stycken öppningsbara fönster 67 x 94,5 cm med beslag ingår, dessa får du själv bestämma placering av och hålen tas upp av kund. Alla glas är av isolerglas för att hålla värmen inne och kylan ute. 

Det ingår foderbrädor till fönster, två bastulavar och en bänk till omklädningsrummet. 

Byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr med en totalvikt på ca 1120 kg. 

Denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats 8 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Bastubänk på långsida

Byggsats bastustuga 8 Sorselestugan

Bastustga Byggsats Sorselestugan 8

 2014 blev bastustuga 8 utsedd till nr 1 bland årets 10 bästa friggebodar i tidningen Allt om fritidshus “småhus special nr 4”. 

Den här bastustuga byggsatsen är som namnet ger är 8 kvm med plats för 4-6 personer och har ett separat omklädningsrum som även kan användas för relax. 

Virket är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist. Materialet på golvet är trallgolv i både bastu del och omklädningsrummet. 

Ett öppningsbart fönster med isolerglas 53 x 67 cm med beslag ingår. Fönstrets placering får kunden själv bestämma och hålen tas upp av kund. Det ingår foderbrädor till fönster, två bastulavar och två bänkar till omklädningsrummet. 

I byggsatsen levereras två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr med en totalvikt på ca 1080 kg. 

Denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats 8 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 6,5 BL Sorselestugan

Bastustuga Byggsats Sorselestugan 6.5 BL

Sorselestugans bastustugan 6.5 BL, där modell BL står för bastubänk långsida och detta innebär att du får fönstret på motsatt sida som ger en bra sikt ut, vilket kan passa perfekt när bastustugan är placerad med vacker utsikt. Precis som namnet anger är bastustuga byggsatsen 6,5 kvm med plats för 3-5 personer och har ett separat litet omklädningsrum och håller bra kvalitet. 

Exemplet på det är att virket är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist. Även på golvet hittar du fint trallgolv i både bastu del och omklädningsrummet. 

Två stycken öppningsbara fönster med isolerglas 67 x 94,5 cm med beslag ingår och fönstrens placering får kunden själv bestämma och hålen tas upp av kund. Förutom det, ingår även foderbrädor till fönster, två bastulavar och en bänk till omklädningsrummet. 

Hela byggsatsen levereras som två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr med en totalvikt på ca 990 kg. och det är bra att veta att denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin till bastustugan. 

Bastustuga byggsats
6,5 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Bastubänk på långsida

Byggsats bastustuga 6,5 Sorselestugan

Bastustuga byggsats Sorselestugan 6.5

Sorselestugans bastustuga 6,5 och storleken på denna byggsatsen är som namnet anger 6,5 kvm med plats för ca 3-5 personer och har ett separat litet omklädningsrum med god kvalitet. Exempel på det är virket, som är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna som består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist. Även fina trallgolv finns i både bastuavdelning del och omklädningsrummet. 

Ett öppningsbart fönster med isolerglas 53 x 67 cm med beslag ingår och fönstrets placering får kunden själv bestämma och hålet tas upp av kunden. Men det ingår även foderbrädor till fönster, två bastulavar och två bänkar till omklädningsrummet. 

Den här bastustuga byggsatsen levereras i två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st dörr med en totalvikt på ca 960 kg och innan du beställer är det bra att denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör. Vilket är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats
6,5 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga Timo 6 m² Polhus

Bastustuga byggsats Polhus Timo

Den här bastustugan är en mysig byggsats med en modern design. Timo är passar bra för de som gillar grillkvällar där och andra tillfällen då flera kan basta samtidigt. Med sina drygt 6 kvm rymmer den 7-8 personer. 

I bastustugan har du god utsikt genom de stora fönstren som sitter mitt emot bänkarna som är placerade på långsidan. Då, får flera personer plats att se ut. 

Byggsatsen Timo har en bärande stomme av färdigt väggelement med förtillverkad panel som redan är monterat. Detta gör att bastustuga byggsatsen är enkel att montera efter den manual som medföljer.  

 

Denna bastustugan kan du komplettera invändigt med den kvalitet av panel som du önskar. Och, då erbjuds al- eller asp- panel. Du behöver även komplettera med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 6 kvm

Bastu med bänk
på långsida

Mindre byggsatser för bastustugor

Är du intresserad av en bastustuga och kanske tänker att du vill basta några gånger på sommaren och kanske inte så mycket mer än det. Så kan det vara lämpligt med en liten bastustuga. Vid spontana bastubad går den fort att värma upp och när den inte används som bastu kan den användas till förvaring under höst och vinter halvåret. Därför har vi här samlat några av de små stugorna. 

Byggsats bastustuga 5 Sorselestugan

Bastustuga funkis 5 Sorselestugan

Sorselestugans bastustuga 5 med hög mysfaktor för den som inte behöver omklädningsrum. För som namnet anger är bastun 5 kvm stor med utvändigt mått 207×255 (cm), och invändigt mått är 198 x 246 (cm). och har utrymme för 3-5 personer samt håller god kvalitet. Exempel på detta är att den fristående bastustugan är gjord av senvuxen fura.  

Hela byggsatsen levereras med vägg, golvåsar, golv (trall), takåsar, tak, vindskivor, takfotsbrädor, 2 st öppningsbara fönster med isolerglas, ytterdörr, foderbrädor och två bastulavar. 

Men något som ej ingår är bastupaket, utan du kan köpa till ett vedeldat bastu paket 20 Pro Harvia eller liknande. Samt komplettera med skruvsats mm och denna är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin till bastustugan. 

Bastustuga byggsats 5 kvm

Timmerstuga av senvuxen fura

Byggsats bastustuga Pirjo 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus 3,8 kvm Pirjo

Liten och mysig bastustuga med stort ljusinsläpp från en glasvägg samt det runda fönster i dörren. Bastustugan Pirjo är en av de smidigaste stugorna från Polhus och samtidigt en av dem med tjockast väggar. Dessutom har Pirjo två panoramafönstren på väggen ger även en vacker utsikt. 

Byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Precis som många andra funkis bastustugor från Polhus,  så går det att spegelvända stugan om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Stora panoramafönster

Virkestjocklek 90 mm

Byggsats bastustuga Ville 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus ville 3,8 kvm

Liten och fin bastustuga i modern stil. Storleken är 3,8 kvm med stort ljusinsläpp från fönster över hela sidan av en vägg. Samt det runt fönster i dörren.  Ville är en av de smidigaste bastustugorna från Polhus och har 70 mm tjocka väggar samt två panoramafönstren på väggen. Och detta ger även en vacker utsikt ut.  

Förutom utsikten är tanken med byggsatsen att den ska vara enkel att montera så den levereras med manual och beskrivning. En fördel är att denna bastustuga kan spegelvändas om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Stora panoramafönster

Virkestjocklek 70 mm

Byggsats bastustuga Olli 4 m² Polhus

Bastustuga funkis Olli 4 kvm Polhus

Liten och ljus bastustuga på 4 kvm. Eftersom det sitter fönster på tre av fyra väggar ges ett stort ljusinsläpp. Varav ena väggen har två stora  fönster och på ytterdörren sitter ett mindre runt fönster.  Dessa fönster är av härdat isolerglas för att hålla värmen inne. Olli har hög kvalitet på virket och väggtjockleken är 44 mm. 

Hela byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Denna byggsats , så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vart dörr och fönster ska vara placerade på bastustugan. 

Val av aggregat lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan. 

Bastustuga byggsats 4 kvm

Stora fönster med ordentligt ljusinsläpp

Byggsats bastustuga Tuja 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Tuja 3,8 kvm

Mysig bastustuga med storlek 3,8 kvm. Den har ljusinsläpp från högt sittande panoramafönster. Samt det runt fönster i dörren. som ger en mysig känsla. Bastustugan Tuja är en av de mindre bastustugorna från Polhus och samtidigt en av dem med tjockast väggar, hela 90 mm. Vilket ger en gedigen och robust känsla till stugan.

Stugan är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Ytterligare en fördel är att denna bastustuga så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggstats 3,8 kvm

Vertikalt panoramafönster

Virkestjocklek 90 mm

Byggsats bastustuga Peter 4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4 Polhus Peter

Mysig bastustuga med sina 4 kvm och med pulpettak. Dessutom har den ett stort vertikalt panoramafönster som låter dig se ut och släpper in ljus.   Detta är en av de billigare stugorna i Polhus sortiment.  I byggsatsen ingår virke, fönster, gångjärn, dörr, bastulavar i asp, ryggstöd, raster, spik och skruv.  Den här bastustugan är uppbyggd av virke med väggtjockleken 44 mm. 

Tanken är att byggsatsen ska vara enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Precis som många andra stugor från Polhus, går det att spegelvända stugan om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vart fönster ska vara placerade på bastustugan. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4 kvm

Vertikalt placerat panorama fönster

Billig bastu

Bastustuga funkis Jussi 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Jussi 3,8 kvm

Mindre bastustuga i fin stil på 3,8 kvm. Stugans har 34 mm virkestjocklek och passar för det flesta trädgårdar och plånböcker. För det första är den billig. För det andra har den fint ljusinsläpp från ett runt fönster i dörren, ett vertikalt placerat panoramafönster med härdat isolerglas, samt ett öppningsbart mindre fönster.  

Förutom dessa ting är byggsatsen Jussi enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Och denna stugan så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som kunden får göra är valet av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan. 

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Mysig och billig

Byggsats bastustuga 4 Sorselestugan

Bastustuga Byggsats Sorselestugan 4

Liten bastustuga byggsats med hög mysfaktor som passar för en liten trädgård tillverkad i av senvuxen fura på 4 kvm. Måtten utvändigt på bastustugan är 207×207 (cm), och invändigt mått är 198 x 198 (cm), vilket gör den smidig att leverera. Hela byggsatsen levereras med vägg, golvåsar, golv (trall), takåsar, tak (råspont), vindskivor, takfotsbrädor, 1 öppningsbart fönster med isolerglas, ytterdörr, foderbrädor och två bastulavar. 

Annat att veta om är att denna bastustugan behöver du köpa till ett vedeldat bastupaket 20 Pro Harvia. Eller liknande,  samt komplettera med skruvsats mm och denna bastustugan kan även kompletteras med snickarglädje (profilsågade bitar som skruvas fast under vindskivorna. 

Bastustuga byggsats
4 kvm

Byggsats bastustuga Adam 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Adam 3,8 kvm

Bastustuga med storleken 3,8 kvm och fönster på tre sidor. Trots att Adam är en av de mindre bastustugorna från Polhus, så har den 70 mm tjocka väggar. Och det ger den ett robust och gediget intryck. 

I bastustuga byggsatsen ingår bastuslavar, ryggstöd och raster i asp och tanken är att stugan är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Förutom det så är en annan fördel att denna stuga så som många andra från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som val, är valet av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Virkestjocklek 70 mm

Byggsats bastustuga Jaakko 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Jaakko 3,8 kvm

Mindre bastustuga med storleken 3,8 kvm. Den passar bra för trädgården med ett fint ljusinsläpp från ett dubbla fönster med härdat isolerglas, samt ett öppningsbart mindre fönster.  Stugan Jaakko är en av de mindre bastustugorna från Polhus. Men trots det, så har den 70 mm tjocka väggar. Vilket ger ett gediget intryck av hela stugan.

I denna bastustuga ingår bastuslavar, ryggstöd och raster i asp. Och tanken är att byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Dessutom så går denna stugan som många andra från Polhus att spegelvända om kunden så önskar. 

Annat val som kunden får göra är val av värmare. Vilken lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustugans total vikt på förpackningen av byggsatsen är ca 700 kg. 

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Virkestjocklek 70 mm

Byggsats bastustuga Jorma 4 m² Polhus

Bastustuga funkis 4 kvm Polhus Jorma

Billig och mysig bastustuga på 4 kvm med två fönster varav ett går att öppna.  Jorma är prisvärd bastustuga utan att Polhus har tummat på kvaliteten då väggarna i bastustugan är uppbyggd av virke med tjockleken 44 mm. Förutom virke ingår fönster, gångjärn, dörr, bastulavar i asp, ryggstöd, raster, spik och skruv.  

Tanken är att byggsatsen ska vara enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Denna stugan från Polhus går att spegelvända om kunden så önskar. Då kan kunden själv välja vilken sida fönstret ska placeras.

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggsats 4 kvm

Billig och mysig

Tillbehör till din bastustuga byggsats

De flesta av bastustuga byggsatserna som finns att köpa idag behöver kompletteras med diverse saker. Exempelvis så får kunden själv välja vilken sorts värmare som ska installeras och det brukar även finnas en rekommenderad för just den bastustuga byggsatsen som kunden väljer. 

Ett annat exempel är att du får även välja vilken typ av tak byggsatsen ska ha, för att kunna matcha och få bastustugan så som du vill. Taket behöver du komplettera med ytbeläggning så som underlagspapp, takpapp, shingel, och takplåt eller annan typ av tak om så önskas. 

Annars brukar mycket ingå i byggsatserna Polhus bastu byggsatser brukar komma med skruv och spik. Men, bastustuga byggsatser från Sorselestugan behöver du köpa till en skruvsats. 

Dessutom kanske du vill inreda din bastustuga byggsats på ett fint sätt, och då finns det många fina tillbehör som kan köpas till för att göra just din bastustuga extra lyxig.  

Här finner du komplement och tillbehör som kan behövas till din byggsats eller som kan göra den extra fin. 

Bästa bastustuga byggsats - bastubodens 4 favoriter 2020

Om du är intresserad av att ha en egen bastustuga? Det kan vara svårt att välja vilken sort eftersom det finns många olika att välja på och vilken av stugorna är bäst? Ja det är en bra fråga och det är faktiskt så att det är helt upp till den som ska köpa bastustugan som avgör vilken som är bäst för dess önskemål. En liten och snabbuppvärmd bastu passar den som vill ta några bad per år. Medan en stor stuga med plats för sociala sammanhang passar någon annan. 

Så i slutänden handlar det om vilket önskemål du har på din bastu. Men vi på bastuboden har granskat byggsatser som finns på marknaden och det är några som vi gillar extra mycket. Här nedan listar vi våra favoriter just nu. 

Byggsats bastustuga Folkbastu 4+4 m² Polhus

Bastustuga byggsats Polhus Folkbastu

En robust bastustuga byggsats och i byggsatsen består av bastuavdelning på 4 kvm samt lika stor del relax eller omklädningsrum och ett fint veranda golv under tak, var du kan sitta och kyla ner dig en stund om det blir för varmt i bastuavdelningen. Den här bastustugan håller hög kvalitet och allt material är omsorgsfullt utvalt. Då väggtjockleken, hela 90 mm, gör att de tjocka väggarna ger ett gediget intryck och gör att du enkelt får upp temperaturen och håller den i bastustugan. 

 

Ytterligare en fördel är att Folkbastu byggsatsen är lättmonterad enligt medföljande manual och kunden kan välja att spegelvända bastustugan om så önskas. Men tänk på att denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Och där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustuga

Bastustuga byggsats 4 kvm bastu del

Bastu med 4 kvm omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga 8 Sorselestugan

Bastustga Byggsats Sorselestugan 8

 2014 blev bastustuga 8 utsedd till nr 1 bland årets 10 bästa friggebodar i tidningen Allt om fritidshus “småhus special nr 4”. 

Den här bastustuga byggsatsen är som namnet ger är 8 kvm med plats för 4-6 personer och har ett separat omklädningsrum som även kan användas för relax. 

Virket är väl valt av senvuxen fura från Lappland och väggarna består av profilhyvlat timmer med infrästa spår och tätningslist. Materialet på golvet är trallgolv i både bastu del och omklädningsrummet. 

Ett öppningsbart fönster med isolerglas 53 x 67 cm med beslag ingår. Fönstrets placering får kunden själv bestämma och hålen tas upp av kund. Det ingår foderbrädor till fönster, två bastulavar och två bänkar till omklädningsrummet. 

I byggsatsen levereras två st virkespaket samt 1 st ytterdörr och 1 st bastudörr med en totalvikt på ca 1080 kg. 

Denna bastustuga byggsats behöver kompletteras med Harvia vedeldad kamin som går att köpa som tillbehör.  Detta är bra för dig som själv vill kunna välja vedeldad kamin. 

Bastustuga byggsats
8 kvm

Bastu med omklädningsrum eller relax

Byggsats bastustuga Hannu 9,9 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus Hannu 9,9 kvm

Hannu är en rejäl bastustuga byggsats på är 9.9 kvm med en modern design. Väggarna består av gediget virke och du får välja om du vill ha bastustugan med 44 eller 70 mm väggtjocklek. Detta kan vara bra, få du själv kan påverka väggtjockleken och priset.  En tjockare vägg håller värmen bättre. Men, det kostar även därefter. 

Vi rekommenderar att du ställer denna bastustugan mot en vacker utsikt eftersom denna har stora fönster som öppnar upp för god sikt ut och mycket ljusinsläpp. 

Byggsatsen är totalt 4,2 x 2,5 m och har en mysig veranda där du kan svalka dig när det blir för varmt i bastu delen. Och, här kan du dessutom förvara ved eller hänga av morgonrocken. 

Lavar i gedigen asp som är måttanpassade medföljer liksom tydliga manualer för dig som ska montera. 

Denna bastustugan behöver kompletteras med ett av de tillgängliga tillbehörspaketen som finns. Där kan du välja mellan el-aggregat  eller vedeldad kamin till bastustugan.

Bastustuga byggsats 9,9 kvm

Bastu med relax eller omklädningsrum

Byggsats bastustuga Pirjo 3,8 m² Polhus

Bastustuga funkis Polhus 3,8 kvm Pirjo

Liten och mysig bastustuga med stort ljusinsläpp från en glasvägg samt det runda fönster i dörren. Bastustugan Pirjo är en av de smidigaste stugorna från Polhus och samtidigt en av dem med tjockast väggar. Dessutom har Pirjo två panoramafönstren på väggen ger även en vacker utsikt. 

Byggsatsen är enkel att montera och levereras med manual och beskrivning. Precis som många andra funkis bastustugor från Polhus,  så går det att spegelvända stugan om kunden så önskar. 

Val av värmare lämnas åt kunden som själv får välja mellan vedeldad kamin eller el aggregat till bastustugan.

Bastustuga byggsats 3,8 kvm

Stora panoramafönster

Virkestjocklek 90 mm

Bastustuga byggsats Byggmax