BASTUHINK- ett klassiskt tillbehör för bastun

Här hittar du information om olika bastuhinkar och liknande tillbehör samt direktlänkar till köpsidorna – allt för att förenkla och trygga ditt bastuhink köp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax, Gardenstore, Beijer och SkånskaByggvaror

Har du en bastu som du vill snygga till och göra extra hemtrevlig? Köp då en snygg bastuhink till bastun. En rejäl hink med snygg design hör hemma i bastun och kan ge den ett rejält lyft. 

Låt dig inte nöjas med en tråkig plast hink eller liknande som du har liggande hemma. Nej i bastun ska du lyxa till det och få en spa upplevelse vid varje bastubad. Därför har vi gjort en köpguide för dig där du kan hitta länkar till bastuhinkar som passar dig och din bastu. 

Bastuhinkar till bastu finns i en mängd olika storlekar, former och färger. Då är det kanske inte så lätt att veta vilken som är bäst. Mycket handlar om tycke och smak och vilken stil som passar dig bäst. Därför har vi på Bastuboden samlat ihop några olika modeller av bastuhinkar i denna köpguide och hoppas att den kan hjälpa dig en bit på vägen.

Modern bastuhink - för den stilrena bastun

För dig som har en modern bastu där det passar med rostfritt och stilren stil. 

Hink till bastu rostfritt stål Pisla 8 l

Bastuhink rostfritt stål 8 l Pisla

Bastuhink i klassisk design från Pisla. Hinken är tillverkad i polerat rostfritt stål med en rejäl design för att hålla tuffa tag i många år. Handtaget är även det i rostfritt stål och har ett flätat textilöverdrag som är greppvänligt och skyddar mot värmen.  

 

Hink 8 l

Hink i polerat rostfritt stå

Klassiska bastuhinkar - för en traditionell bastubadare

Här finns bastuhinkar i klassisk och mer traditionell stil. Inget glammigt och bling bling utan hederliga ordentliga hinkar som har sin plats i bastun.  

Hink till bastu i Zink 8 L

Bastuhink zink 8 l hink med handtag i trä

En bastuhink i klassisk stil. Hink i zink vilket ger produkten ett lång liv. Handtaget är gjort av trä om känns behagligt att greppa i en varm bastu. Bastuhinken rymmer 8 l. 

Hink 8 l

Hink i zink med trähandtag

Bastuskopa zink 500 mm

Bastuskopa zink 500 mm

En bastuskopa i klassisk stil matchande den bastuhink som säljes separat. Skopan är i zink vilket ger produkten ett lång liv. Handtaget är gjort av trä som känns behagligt att greppa i en varm bastu. Längst ut sitter en rem som kan hängas upp. Skopan är 500 mm lång

 

Bastuskopa 500 mm lång

Skopa i zink med trähandtag

Extra tillbehör- detaljer för en äkta spaupplevelse

Inred din bastun med en snygg stäva och skopaHär har vi samlat några bra varianter som finns på marknaden.

Bastuhinkar- köp rätt sort för dig

En bastuhink är ett klassiskt tillbehör för bastun. Den är snygg men fyller även en viktig funktion. Med denna kan du när som helst under ditt bastubad skopa upp vatten och hälla det på de varma stenarna på aggregatet. Vattnet fräser till i värmen och sprider sig likt en en dimma i bastun. På detta sätt kan du enkelt höja luftfuktigheten vilket också ger en upplevelse av en varmare bastu. 

Till skillnad mot en stäva som har handtaget pekande uppåt så har bastuhinken ett vanligt handtag över hinkens öppning. Vilket gör att den traditionella bastuhinken blir lättare att bära. Det är till stor fördel om bastun står avskilt utan draget vatten, då bastubadaren måsta bära dit vatten vid varje bastubad. 

En annan fördel med bastuhinken är att den är något större och rymmer några extra liter vatten. 

Bastuhinkar finns i olika material och utseende. Val av hink och skopa är helt enkelt upp till tycke och smak. Precis som det finns klassiska bastustugor och stugor i modern funkisstil

Vårt tips till dig är helt enkelt att du köper den ditt öga gillar. 

Komplement -för en ljuvare bastu

Förgyll bastubadet med ljuv doft. Här har vi samlat några dofter för bastu som finns på marknaden.

Frågor och svar om bastuhinkar

Vad kostar en bastuhink?

Bastuhinkar kostar från ca 300 kr

Sammanfattning om bastuhink

Bastuhinkar är ett bra alternativ till en stäva som även fyller en viktig funktion för din bastu. En bastuhink kan vara det bättre alternativet om du behöver bära vatten till bastun innan användning då de är lättare att bära med sig och att hinken rymmer mer vatten. Bastuhinkar finns i olika designer och det är upp till dig att köpa den du gillar bäst.