BASTUDOFT- för ljuvligare bastubad

Här hittar du information om olika väldoftande bastudofter, tillbehör samt direktlänkar till köpsidorna – allt för att förenkla och trygga ditt bastudoft köp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax, Gardenstore, Beijer och SkånskaByggvaror

Bastudofter - stor köpguide 2021

Bastudoft tillför en behaglig doft som frigörs över bastu stenarna för att förhöja bastu upplevelsen. Detta görs enkelt genom att blanda doften med vattnet. Bastudofter finns i en mängd olika sorters dofter. 

Mycket handlar om tycke och smak och vilken doft som du gillar bäst. Därför har vi på Bastuboden samlat ihop några olika bastudofter som finns på marknaden i denna köpguide och hoppas att den kan hjälpa dig en bit på vägen.

Bastudoft - för ljuvare bastubad

Bastuolja är ett enkelt sätt att lyxa till bastun för en större spa upplevelse. Doft för bastu finns i en mängd olika sorters dofter från skog, citrus, mint till fruktiga dofter. Bastuoljan blandas med vatten som kastas på bastuaggregatets varma stenar som sprider en välbehaglig doft. 

Bastudoft eucalyptus 100 ml

bastudoft eucalyptus 100 ml doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja av härlig eucalyptus och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Bastudoft eucalyptus

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft blodapelsin 100 ml

Bastudoft blodapelsin doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja av fruktig blodapelsin och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Bastudoft blodapelsin

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft ismint 100 ml

Bastudoft ismint doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med essens av ismint och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Bastudoft ismint

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft mynta/citron 100 ml

bastudoft av mynta och citron doftolja för bastubad

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med essens av mynta/citron och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Essens av mynta och citron

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft lavendel 100 ml

Bastudoft lavendel doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med essens av lavendel och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Essens av lavendel

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft citrongräs 100 ml

bastudoft citrongräs doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med essens av citrongräs och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Essens av citrongräs

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft nordisk björk 100 ml

bastudofter nordisk björk doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med doft av nordisk björk och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Med doft av nordisk björk

Högkvalitativ doftolja

Bastudoft bergtall 100 ml

bastudofter bergtall doftolja för bastu

Bastudoft av hög kvalitet för att förhärliga ditt bastubad.  Flaskan innehåller bastuolja med doft av bergtall och ska spädas 1:10 med vatten. Väl utspädd kastas det doftande vattnet på bastuns stenar för att frigöras i bastun. 

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 100 ml flaskor. 

Med doft av bergtall

Högkvalitativ doftolja

Tillbehör för bastu- detaljer för en äkta spaupplevelse

En bastu kan vara så mycket mer än ett instängt rum med träpanel. Om du ger bastun de där extra detaljerna med rätt tillbehör så kan du göra din bastu lyxig och få skön spa-känsla. 

Inred med de klassiska tillbehören som stäva och skopa för att skapa en traditionell bastu. Eller inred bastun i modern stil med läckra färger och material som skapar en helt unik miljö. Med de rätta tillbehören och inredningen så skapar du en miljö där just du kan trivas och varva ned. 

 

Doftolja till bastu och badrum

Vill du ge din bastu eller badrum den extra lyxiga spaupplevelsen så kan du tillföra doftolja.

Doftolja Eterisk Lavendel 10 ml

Bastudoft doftolja eterisk lavendel 10 ml

Flaskan innehåller doftolja med essens av lavendel, säljes i 10 ml flaskor. 

Doftolja med essens
av lavendel

Doftolja Eterisk pepparmint 10 ml

doftolja av eterisk pepparmint

Flaskan innehåller doftolja för bastu med essens av lavendel, säljes i 10 ml flaskor. 

Doftolja med essens
av pepparmint

Bastudofter - testa flera dofter

Bastuolja är ett enkelt sätt att lyxa till bastun för en större spa upplevelse. Testa att köpa flerpack med olika dofter för bastun för att hitta din favorit. 

Bastudofter 5 x 10 ml

Bastudofter eucalyptus apelsin mint tall citronmeliss 5 st 10 ml

Bastudofter i flera olika essenser för att förhärliga ditt bastubad. Paketet innehåller 5 stycken behållare med olika doft i var behållare. . Ett bra kitt för dig som vill testa några olika typer av doft för bastun. Paketet innehåller doftolja med dofterna eukalyptus, apelsin, mint, tall och citronmeliss.

Doftoljan är av märket Sentiotec och säljes i 10 ml flaskor (totalt 50 ml).

Doftoljor i 5 olika essenser

Bra test kitt för bastun

Extra tillbehör- detaljer för en äkta spaupplevelse

Inred din bastun med en snygg stäva och skopaHär har vi samlat några bra varianter som finns på marknaden.

Bastukristall - kylande doft för bastun

Bastukristaller är ett enkelt sätt att lyxa till bastun för en större spa upplevelse. Kristallerna läggs direkt på de varma stenarna där de smälter och ger ifrån sig doft som sprids i bastun. 

Bastudoft mentolkristall 50 g

bastudoft mentolkristall 50 g

Kristaller som ger en förhärligande mentoldoft och en kylande effekt i bastun. Denna bastudoft frigörs genom att du lägger en eller flera av kristallerna direkt på de varma stenarna vid aggregatet. kristallerna smälter av värmen och ger ifrån sig en doft av mentol som ger en kylande effekt mot kroppen. 

Kristallerna är tillverkade av rent frystorkad mentol och säljes i 50 g burk

Doftkristaller mentol

Mentoldoft och kylande effekt mot kroppen

Bastudofter för din bastu

Vill du att ditt bastubad ska bli till en extra speciell spa upplevelse och få ut det mesta av din bastu så kan du köpa bastudoft. Det är en typ av doftolja som är lämpad för bastun. Bastudoften blandas med vatten i en hink eller stäva, doftblandningen skopas upp och kastas på de varma stenarna på bastuns aggregat. När doftblandningen träffar de heta stenarna frigörs essensen och sprids likt en ljuv dimma i bastun. 

Dofter för bastun finns i en mängd olika sorter. Några vanliga sorter är skogsdofter som euccalyptus, björk, tall, så finns det blommiga dofter som lavandel, fruktiga dofter som bär, apelsin, blodapelsin, citronmeliss. Och så är det vanligt men dofter av mint som mynta, pepparmint, ismint. Detta är några av de vanliga dofterna men det finns många fler. 

Om du är osäker på vilken doft som du kommer att gillar så finns det paket med bastudofter med små flaskor av flera olika dofter. Då kan du testa några olika dofter i bastun tills du hittar en favorit, eller så är det kul att ha några olika dofter att variera mellan. Det vanligaste är ändå att köpa bastudoft i styckvis i flaskor. 

Doftkristaller

Doft för bastun är vanligast i form av doftolja som blandas med vatten. Men det finns även doft i form av kristaller. En eller flera kristaller läggs på aggregatets varma stenar, då smälter kristallerna och frigör doft i bastun. 

Bastudoft för en fräschare bastu

En helt nybyggd bastu  kan lukta gott med sin träpanel och lavar som doftar skog. Ett nytt aggregat ska brännas in för att få bort den nytillverkade lukten första gången men sen luktar det den där typiska lukten som blir i en bastu. Doften av bastu är speciell och lätt att känna igen när aggregatet blir varmt och det börjar knäppa lite i plåten. 

Men efter ett tag när bastun inte är ny längre kan det hända att den inte luktar lika fräscht som när den var ny, Efter allt bastande kan det sitta kvar en viss doft av svett och gammal bastu som inte är så trevlig. 

Första steget för att förbättra lukten i bastun är då givetvis att städa rent i bastun med rätt typ av rengöring. Men sen när bastun är ren då? Jo då kan du tillsätta bastudoft till det vatten du skopar på aggregatets stenar. Med en doft av skog, känns det som att du befinner dig mitt i skogen och slappnar av  även om bastun skulle stå i din källare. Eller så kanske du föredrar en doft av mentol eller mint för att ge en fräschhet i bastun. Det finns många andra sorters bastudofter som du kan köpa för att det ska kännas lyxigare och bli en fräschare känsla.  

Komplement -för en finare bastu

Inred din bastu med bra kvalitetshanddukar. Här har vi samlat några bra handdukar som finns på marknaden.

Frågor och svar om bastudoft

Vad är bastudoft?

Bastudofter är olja med doft av någon speciell sort som blandas med vatten för att kastas på bastuns varma aggregat. När doftblandningen landar på de heta stenarna frigörs doften i bastun så att det doftar gott.

Sammanfattning om bastudoft

Bastudofter är ett enkelt sätt att lyxa till bastun för en större spa upplevelse. Doft för bastu finns i en mängd olika sorters dofter från skog, citrus, mint till fruktiga dofter. Bastuduften blandas med vatten som kastas på bastuaggregatets varma stenar som sprider en välbehaglig doft.