BADHANDDUK- för en lyxigare bastuupplevelse

Här hittar du information om olika typer av badhanddukar, tillbehör samt direktlänkar till köpsidorna – allt för att förenkla och trygga ditt köp av badhandduk!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax, Gardenstore, Beijer och Designtorget

En guide för dig som vill ha mjuka och lyxiga badhanddukar som passar perfekt för avslappnande bastubad eller sköna spa stunder. En bra badhandduk ska ge en varm känsla av kvalitet och gedigenhet. 

Ett bidrag till den där lyxiga spa känslan efter ett uppfriskande bad. Handdukar finns i en mängd olika storlekar, tjocklekar och inte minst färger. Mycket handlar om tycke och smak och vilken sort som du gillar bäst. 

Därför har vi på Bastuboden samlat ihop några olika badhanddukar som finns på marknaden i denna köpguide och hoppas att den kan hjälpa dig en bit på vägen.

Lavehandduk för bastubad

Här har vi samlat våra favoriter av lavehanddukar som finns på marknaden, som passar väl att använda i för sköna bastubad. 

Badhandduk DT Våg grå

Badhandduk badlakan grå 70 x 140 cm

Denna grå badhandduk Våg från Designtorget är av 100 procent ekologisk bomull. Det är en mjuk badhandduk med bra absorberingsförmåga. En enkel och snygg design med ränder i mörkt grå färg. Storleken är 70 x 140 cm. 

Badhandduken är en del av en serie från Designtorget med skandinaviskt hållbar design.

Grå badhandduk

70 x 140 cm

Badhandduk DT Våg grön

Badhandduk badlakan grön 70x140

Denna gröna badhandduk Våg från Designtorget är av 100 procent ekologisk bomull. Det är en mjuk badhandduk med bra absorberingsförmåga. En enkel och snygg design med ränder i skönt grön färg. Storleken är 70 x 140 cm. 

Badhandduken är en del av en serie från Designtorget med skandinaviskt hållbar design. 

Grön badhandduk

70 x 140 cm

Badhandduk DT Våg beige

Badhandduk badlakan beige 70 x 140

Denna beige badhandduk Våg från Designtorget är av 100 procent ekologisk bomull. Det är en mjuk badhandduk med bra absorberingsförmåga. En enkel och snygg design med ränder i mjukt beige färg. Storleken är 70 x 140 cm. 

Badhandduken är en del av en serie från Designtorget med skandinaviskt hållbar design. 

Beige badhandduk

70 x 140 cm

Badhandduk Harvia Laveduk

Badhandduk handduk harvia laveduk

Badhandduk eller laveduk från Harvia med mönstring som passar väl för de flesta typer av bastu. handduken är tillverkad i 100 procent bomull och blir bättre ju mer den används. Handdukens storlek är 200 x 70 cm och har en vikt på 430 g. 

Lave duk som passar
för de flesta bastur

Hela 200 x 70 cm

Tillbehör för bastu- detaljer för en äkta spaupplevelse

En bastu kan vara så mycket mer än ett instängt rum med träpanel. Om du ger bastun de där extra detaljerna med rätt tillbehör så kan du göra din bastu lyxig och få skön spa-känsla. 

Byt ut de gamla spruckna stenarna i aggregatet mot nya fina stenar som inte bara är snyggare utan även ger ifrån sig värmen på ett effektivare sätt. Kanske måste du byta ut hela aggregatet för att det är för långsamt eller ineffektivt. Här finns det en mängd olika sorters aggregat som passar för just din bastu. 

Du kan välja att inreda med de klassiska tillbehören som stäva och skopa för att skapa en traditionell bastu. Eller så kan du välja att inreda din bastu i modern stil med läckra färger och material som skapar en helt unik miljö. Med de rätta tillbehören och inredningen så skapar du en miljö där just du kan trivas och varva ned. 

Här har vi på Bastuboden samlat en mängd olika tillbehör maximerar dina bastubad. 

 

Stora badhanddukar

Här har vi samlat extra stora handdukar som finns på marknaden. 

Stor badhandduk 200 x 70 cm

Badhandduk handduk harvia laveduk

Stor handduk eller laveduk från Harvia med mönstring som passar väl för de flesta typer av bastu. handduken är tillverkad i 100 procent bomull och blir bättre ju mer den används. Handdukens storlek är 200 x 70 cm och har en vikt på 430 g. 

Hela 200 x 70 cm

Bästa badhanddukar-3 bästa tipsen för dig

Badhanddukar finns i en mängd olika sorter, storlekar och färger. Här kommer några tips till dig som är på jakt efter den bästa badhandduken för dig. 

Badhandduk/ Laveduk -perfekt för bastun

Är du en person som gärna kopplar av en stund i en varm bastu och som njuter av sköna spaupplevelser? För dig som har en egen bastu hemma behöver du ha bra grejer för att ge rätt spa känsla. Det gäller inte bara för bastuaggregat och inredning utan även de det som du ska sitta eller ligga på medan du bastar. 

Vill du maximera bastubadet så investerar du i en bra badhandduk/ laveduk som är gjord för att användas i bastun. Lavedukar är ofta något större än andra badhanddukar så att du ka bre ut den och ligga ner och basta. De är även gjorda av sådant material som lämpar sig väl för bastande och av bra tjocklek så att du som bastar ska ligga eller sitta mjukt och skönt i bastun. 

Badhandduk av bra kvalitet - för en lyxigare vardag

Kanske har du någon gång sovit på ett finare hotell redan inför besöket sett fram emot att leva lite lyxigare än vanligt. Allt är städat när du kommer dit, på morgonen njuta av en ljuv frukost som är serverad och badhanddukar som är av lyxigaste sort. För visst gör det skillnad med en bra handduk. 

Ett sätt för dig att få uppleva den lyxiga känslan hemma hos dig är att lägga lite extra energi åt detaljerna i hemmet. Exempelvis genom att investera i bra badhanddukar av fin kvalitet. Detta ger inte bara ett lyft för ditt badrum utan framför allt ett lyxigare bad eller duschupplevelse. 

Badhanddukar- att välja rätt färg

Precis som många andra textiler så finns det badhanddukar i en mängd olika färger och mönster. Och när det kommer till färger så är det en smaksak som är individuell för var person. Alla inreder olika och du ska välja en färg som passar till din bastu eller ditt badrum. Kanske har du redan inrett i en speciell färg och vill fortsätta i samma tema. Vi på Bastuboden vill ändå skicka med några tips på hur du kan tänka när du ska välja färg på badhanddukar. 

Neutrala färger: I en bastu eller spa-anläggning vill du kunna spänna av känna dig lugn. Där kan det vara bra att inte ha för skrikiga färger utan välja neutrala färger som går åt det grå i tonen. 

Färg med rätt känsla: Ett badrum kan inredas på många olika sätt och därefter ge olika intryck. beroende på vilket intryck du vill ha kan du välja olika färger att gå efter. I en bastu eller ett badrum som ska inge ett lugn där du kan slappna av rekommenderar vi att du väljer gröna eller mörkblå badhanddukar. Dessa färger ger ett lugn jämfört med exempelvis röd färg som är mer triggande. 

 

Komplement -för en ljuvare bastu

Förgyll bastubadet med ljuv doft. Här har vi samlat några dofter för bastu som finns på marknaden.

3 Frågor och svar om badhanddukar

Vad heter badhandduk på engelska?

Badhandduk på engelska heter bath towel

Vika badlakan?

Hur viker man egentligen ett badlakan på bästa sätt? Ja det är det säkert flera som frågar sig när garderoben börjar bli full och lådorna knappt går att få igen. Bastubodens tips för att badlakan ska ta minimalt med plast är att rulla ihop dem. 

Badhandduk med namn?

Kanske vill du ha en badhandduk med ett broderat namn på? Det finns hemsidor där du kan beställa badhanddukar med namn på och välja bland deras sortiment av badlakan och handdukar. Då får du välja av deras sortiment som kan vara begränsat. Du kan även köpa den badhandduken som du gillar och sedan skicka den till en ett företag som i efterhand broderar namnet. 

Badhandduk till stranden?

För dig som helst ligger på stranden och glassar en solig sommardag är badhandduken det självklara valet. Men ibland är det så att den svenska sommaren skiner med sin frånvaro av värme. Efter ett dopp i det blå kan det snabbt kännas kyligt och du vill snabbt torka dig med din handduk. När du plockar upp badhandduken är den redan full med sand som fastnar överallt. 

Det finns en lösning på det här problemet och det är badhanddukar för stranden där sanden inte fastnar i handduken. 

Extra tillbehör- detaljer för en äkta spaupplevelse

Inred din bastun med en snygg stäva och skopaHär har vi samlat några bra varianter som finns på marknaden.

Sammanfattning för badhandduk

Om du vill lyxa till det hemma i ditt badrum eller i bastun så kan du göra det genom att köpa badhanddukar med bra kvalitet. Välj en badhandduk som passar din stil, välj gärna dova färger i grönt eller blått för bastun.